Knut de Presno och Jim Lindqvist

Fler och fler önskar att få utvidga sin horisont utanför Sverige och Europa och få kombinera sin passion för motorcykelkörning med nya kulturer och fantastisk natur utanför de etablerade turistdestinationerna. Upplevelsesemester som ger utmaning och som ger bestående minnen och något nytt är det som lockar. Att kunna göra det här tillsammans med andra likasinnade är det Indian Adventures förmedlar med bakgrund och lång erfarenhet av de länder vi reser i.

Indian Adventures AB startades som ett resultat av att Knut de Presno och Jim Lindquist hade varit på en motorcykelresa högt uppe i Himalaya hösten 2006. Då blev tanken född om att dela dessa äventyrsupplevelser med andra. Indian Adventures AB blev då startat, med en vision om att ge motorcyklister de mest spännande och upplevelserika ögonblick i livet.

Grundarare av Indian Adventures

Knut de Presno är 51 år och har tillsammans med sin familj bott nästan åtta år i Indien. I löpet av dessa år reste han kors och tvärs över landet och känner både Indien och länderna runt ikring väldigt bra. Han är utbildad sjuksköterska och fokuserar på säkerhet på våra resor så att kunderna på alla sätt ska känna sig trygga och omhändertagna.

Knut de Presno

Knut har lett medicinska team med läkare och sjuksköterskor på flera av de stora naturkatastroferna de sista åren, som till exempel tsunamin, jordskrevet i Pakistan, Haiti och orkanen på Fillipinerna.

Knut har kört upp flera av våra resor, och har lett turer i Indien, Sri Lanka och Bhutan. Han följer också upp Indian Adventures’ humanitära arbete som bland annat innebär att stötta en barnskola i fattiga områden i Delhi.

Jim Lindquist är född 1966 och bor i Halden. Han är utbildad föreläsare i maskinteknik och har magisterexamen i organisation och ledning. Jim har bott och arbetat vid Kathmandu University i Nepal i ett projekt som kombinerade föreläsning med uppbyggnaden av skolor på landsbygden efter jordskrevet 2015. Han har kört upp flera av våra resor och har i flera år lett många MC-resor i Indien, Nepal, Sri Lanka och Kina.

Jim LindquistJim är en erfaren motorcyklist och tidigare varit aktivitetsledare inom motorcross och enduro. Intressen utöver MC är resor, dykning och foto. Han menar att halva glädjen med resor är planeringen inför resan. Jim gillar att skriva och han har som frilansjournalist skrivit flera artiklar som är publicerade i olika MC-tidningar.

Våra reseledare

Indian Adventures har sakta men säkert vuxit med nya resor år för år. I takt med utvecklingen har nya reseledare blivit upptränade. Idag har alla reseledarna stor erfarenhet med att leda grupper på resa i de länder vi reser i, i tillägg till att de genomgått Indian Adventures reseledarupplärning.

Vi är stolta att ha med dessa reseledare i teamet:

Jonny Lilleenget Jonny Lilleenget

Jonny är ingenjör med bakgrund från försvaret och har lång erfarenhet med MC-körning. Han kör dagligen en BMW R1200 GS. Jonny är fjällklättrare och även vandringsledare på vår vandringsresa i Nepal och även reseledare på våra MC-resor i Indien och Bhutan.

Joel LindquistJoel Lindquist

Joel jobbar till vardags som cross- och enduroansvarig vid Alf Graarud motor. Han har kört kors och tvärs över Indien själv på en Royal Enfield år 2014. Han har erfarenhet att leda grusvandringar i Norge och har lett flera av våra resor i Indiska Himalaya och har också erfarenhet från Nepal.

Willy MyhreWilly Myhre

Willy har lång och varierad erfarenhet som motorcyklist och jobbar till vardags som ingenjör i försvaret. Willy har tjänstgjort i Asien och är reseledare på båda resorna i Indien.

Frank Røise Frank Røise

Frank har lång och varierad MC-erfarenhet, bland annat från Island. Frank har utbildning som ingenjör och har bott och arbetat i Oman och UAE. Reseledare på båda resorna i Indien.

Ulf Ristebråten Ulf Ristebråten

Ulf har lång erfarenhet som motorcyklist. Han har jobbat inom IT-branschen i 25 år, är grundare och är idag ”halvpensionerad” och äventyrare. Han har varit med på de flesta av våra resor och har erfarenhet från Indien, Nepal, Sri Lanka och Bhutan.

Anders DhileAnders Dhile

Anders är en engagerad BMW-fantast och har bred erfarenhet som motorcyklist både inrikes och utrikes. Bland annat är han reseledare på Touratechs Adventure Days i Sävsen. Anders har, i tillägg till lång erfarenhet från MC-körning i Afrika, också kört i Indien och på Sri Lanka.

 

Medlemmar av Reisegarantifondet

Vi är medlemmar av Reisegarantifonden. Det gör att du är säkrad om vi eller våra samarbetspartner skulle gå i konkurs medan du är på resan, eller innan du reser.

Kontakta oss

 

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig! Här är vår kontaktinformation och företagsinformation:

INDIAN ADVENTURES AB
Ingerila 22
1788 Halden
Norge

Tel.: 480 22 335
Email: post@indianadventures.no

Org.nr: 911 810 743

Sagt om Indian Adventures i pressen