14 dagar
Varaktighet
Oktober
Månad
Bhutan
Plats
4
Nivå

Bhutan, det hemliga Shangri La eller ”Landet med den fridfulla åskdraken”, är en av de bästa bevarande hemligheterna bland resedestinationer idag.

De få som har besökt detta mystiska kungadöme har hittat en rik, antik buddhistisk kultur i ett fantastisk landskap. Vi kommer att köra kors och tvärs över hela landet, från väst till öst. Vi kommer att komma till städer där det inte finns turister, besöka små landsbygder högt uppe i bergen, hälsa på skolelever och munkar och se bönder som jobbar i trappkullarna. Allt detta i landet som ligger så vackert till i Himalaya.

Eftersom landet mer eller mindre var stängt fram till 60-talet har väldigt få västerlänningar besökt landet och sett hur vackert och speciellt det är.

Att uppleva detta på en motorcykel är en dröm! Svängiga vägar upp till höga höjder. Fantastisk utsikt över snöklädda Himalayatoppar. Vi kör genom skogar fulla av rhododendron och ut på öppna betesmarker. Längs kristallklara floder där vi tar ett bad. Denna resa är en mix mellan fina asfaltvägar och grova off-road-stigar.

Detta är en resa du aldrig kommer glömma! Följ med!

DATUM 25 oktober – 8 november 2024

 

PRIS  69 900 kr inkl.  flyg Sverige – Delhi och inrikes flyg i Indien till Bhutans gräns.
INKLUDERAT
Flyg Sverige – Delhi t/r

Inrikesflyg från Delhi – Siliguri och Guwahati (Indien) – Delhi

Helpension

1-a klass hotell i delat dubbelrum

MC-hyra och bensin

Lokal transport i Indien

Inträdesavgifter till sevärdheter mm

Norsk reseledare

INTE INKLUDERAT
Visum till Bhuan ooh Indian Dricks
Drycker Utgifter av personlig art
UTRUSTNING Egen hjälm, mc-utrustning och regnkläder. Läs mer i Praktisk information

Läs mer om resan i dag för dag programmet

Läs mer om resan i dag för dag programmet

Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

1

Sverige - Delhi

Avresa med flyg från Sverige till Delhi.
2

Delhi

En dag i Delhi ser vi oss omkring, äter god indiskt mat och slappar.
3

Delhi - Paro

Bhutan på MC: Tiger's NestPå morgonen flyger vi till Paro i Bhutan. Flyget til Paro (2280 m) med Druk Air är spektakulär. I fint väder har man fantastisk utsikt till världens högsta bergstoppar. Vi landar i den gröna och frodiga Paro Valley, och vi får uppleva den klara, friska bergsluften från Himalaya när vi kliver av flyget. Efter incheckning på hotellet har vi resten av dagen ledig att gå runt på Paros gator och ta en titt på motorcyklarna. Vi kör runt lite i området och lär känna trafiken i Bhutan. Vi åker och ser ”Tigers Nest Monastary”, ett landmärke i Bhutan.
4

Paro - Thimphu (60 km)

Efter en god frokost kör vi på fina, svängiga vägar mot huvudstaden Thimphu. Så småningom når vi floderna där Thimphu och Paro möts, och då är det 31 km kvar att köra till huvudstaden. Efter lunch kommer vi ha en halvdags sightseeing i denna exotiska huvudstad.
5

Thimphu – Punakha (77 km)

Bhutan: Thimphu - Punakha på MCEfter frukost kör vi mot Punakha, den gamla vinterhuvudstaden i Bhutan. På vägen korsar vi Dochula Pass på 3150 m. Härifrån har vi fri utsikt mot hela den östliga delen av Himalaya. Vi kör tillbaka ner igen på flera hårnåls-svängar till Phunaka Vallet som ligger på ungefär 1400 meters höjd. På vägen har vi fin utsikt mot berg och dalar. När vi kommer fram kommer vi att besöka det fina Punakha Dzong, också känt som ”Lycka-palatset”. Efter lunchen kör vi på en upptäcksfärd längs en vacker flod, och den som vill kan ta ett bad. Sedan kör vi vidare genom små landsbygder där vi träffar skolelever och bönder som jobbar ute på fälten. Vid solnedgången kör vi mot hotellet efter en oförglömlig dag på cykeln.
6

Punakha – Trongsa (168 km)

Bhutan: Punakha – Trongsa på MC Dagens körning till Trongsa tar oss över två höga pass och till den lilla staden Wangdue som ligger på 1350 meters höjd. Vi besöker Dzong på vägen och kör vidare upp till Pelela på 3300 m. Efter att vi njutit av utsikten tar vi oss ner igen längs betesmarker vid Sephu och vidare till historiska Chendebji Chorten. Vi äter medtagen lunch innan vi kör vidare mot Trongsa. Vägen idag har många svängar, vackra vattenfall och tjocka skogar. Mot slutet har vi fantastisk utsikt mot den södra delen av Trongsa Valley och Trongsa Dzong.
7

Trongsa - Bumthang (68 km)

Bhutan på MC: Bumthang ValleyEfter frukosten besöker vi fantastiska Trongsa Dzong och ett museum i det gamla vakttornet. Här får vi se en intressant film om Bhutans historia. Resan idag är inte så lång, men den är innehållsrik! Vi kör genom flera intressanta landsbygder och svänger upp till Yutongla på 3400 m, innan vi kör ner igen och in i vackra Bumthang Valley. Om vi kommer dit relativt tidigt, kommer vi ha chansen att uppleva landsbygden med med dess intressanta bank- och postkontor där man kan köpa helt speciella frimärken från Bhutan.
8

Bumthang. Lokala utflykter.

Idag slappar vi och kör runt i den vackra dalen. Vi kör bland annat upp på en bergssida där vi får en fantastisk utsikt mot vitklädda toppar.
9

Bumthang - Mongar (198 km)

Bhutan på MC: Bumthang - MongarDagens körning tar oss genom ett helt speciellt landskap. Utsikten vi har de första 3 timmarna påminner om Alperna som omringar de bhutanska, idylliska landsbygderna. Det är bara ett pass idag, och det är Thrumshinglapass på 3750 m. Om vädret är bra kan vi se Mt. Gangkhar Phuenseum. Det är världens högsta berg som inte är bestigit, på 7541 m. Efter att ha korsat passet är vi nu officiellt i Öst-Bhutan. För att ”fira” detta så svänger sig vägen nedför 2800 m på två timmar! Vi kommer att märka att både temperaturen och vegetationen ändrar sig. Vägarna här är dramatiska med flera ”cliff-hang” områden. När vi närmar oss Mongar blir luften tjockare och vegetationen blir frodig och grön.
10

Mongar - Trashigang (92 km)

Vi börjar tidigt idag så vi kommer fram så tidigt som möjligt till Trashigang så vi får uppleva staden. Idag har vi också ett pass att korsa på spektakulära vägar. Ut från Mongar går vägen till den buddhistiska skolan i Kilikhar innan den dyker in i skogar fulla av rhododendron och furu. Du kommer att njuta av denna dag på cykeln där vägarna ibland blir ganska smala med branta stup på vissa områden. Det finns mycket att ta bilder av så vi måste räkna med lite extra tid på de 92 km vi ska köra idag. Hit är det inte många turister som kommer, så det är verkligen en speciell stämning här. För att få en känsla av platsen,  rekommenderas Jamie Zeppas bok ”Beyond the Sky and the earth – A journey into Bhutan”. Boken kommer att ge dig insikt i om hur livsstilen är hos folket och hur detta distrikt var och är.
11

Trashigang - Trashiyangtse - Trashigang (130 km)

Det här blir en fin resa! Vi besöker bland annat en stupa i nepalsk stil och som ofta är ett utflyktsmål för pilgrimer. Längs vägen är det flera spektakulära utsiktspunkter, och med högsta sannolikhet så kommer vi inte att se en enda turist på vägen. Nu är vi verkligen djupt inne i Bhutan på våra motorcyklar! Väl framme i Trashiyangtse besöker vi en yrkesskola där de har försäljning av hantverksarbete. Skolan är väldigt fin, och de säljer sin arbetskraft väldigt billigt. Detta är ”real, untouched Bhutan”!
12

Trashigang - Samdrup Jongkhar (180 km)

Bhutan på motorsykkelDetta är den sista dagen i Bhutan och vi passar på att köra några otroligt svängiga vägar. Hela vägen är växtriket grönt och frodigt med många fina skogsområden. Efter att ha kört genom flera landsbygder, kommer vi till foten av Samdrup Jongkhar. Nu har vi kört våra cyklar från väst till öst genom hela kungadömet Bhutan!
13

Samdrup Jongkhar - Guwuhati (India) - New Delhi

Idag blir vi körda i minibuss till flygplatsen Guwahati i Indien. Vi tar flyget till New Delhi där vi tar det lugnt på eftermiddagen och kvällen. Sent på kvällen/natten drar vi till flygplatsen och flyger hem efter  – garanterat – en av dina livs bästa resor!
14

Ankomst Sverige

Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig!

Recensioner

Skriv en recension om denna resa

Betyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.