12 dager
Varaktighet
Mars, Februari
Månad
Sør-India
Plats

Följ med på kajak-paddling längs de vackra kanalerna i delstaten Kerala i södra Indien! ”Backwaters” består av ett nätverk med små kanaler, laguner och sjöar som sträcker sig inåt i landet från det Arabiska Havet. Vi paddlar under palmerna och upplever folklivet vid vattnet. Här bor folk som fiskar, jobbar med jordbruk och som transporterar allt mellan himmel och jord. Att stilla glida fram med kajaken och se det färgglada fågellivet tillsammans med gummiträd, ananasväxter och bananträd på en armlängds avstånd är exotiskt. Övernattningarna sker på mysiga homestays längs kanalerna
Förutom ”Backwaters” är Kerala också känt för sina bergsområden som består av gröna, frodiga kullar och teplantager. Efter att ha paddlat några dagar skjutsas vi upp till fjällbyn Munnar och bor två nätter i en bungalow som ligger mitt i en plantage. Här lär vi oss om hur te tillverkas och de som vill kommer få möjlighet att gå eller cykla runt i den fina miljön. Resan avslutas sedan med några lugna dagar vid Malabarkusten med sina ändlösa stränder.

DATUM 20. februari – 4. mars 2023

30. january – 11. februari 2024

PRIS  Från kr 47 900
INKLUDERAT
Flyg Oslo – Kochi (India) t/r

Bra hotell i delade dubbelrum

Fullpensjon. Frukost, lunch, middag

All transport mellan flyplass och hotell samt till byn Munnar och strandhotell

Följebåt som tar bagage

Bra kajaker som är enkla att paddla

Vantten och snacks under tiden vi paddlar

Olika aktiviteter och sevärdheter i programmet

Lokal indisk paddleguide

Norsk reiseleder

IKKE INKLUDERT
Visum til India

Dricka

Tips

Fickpengar

Reseförsäkring

 

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Beställ ditt äventyr nu

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Dag 1

Avresa från Oslo.
2

Dag 2

Ankomst till Cochin i Syd-Indien. Delstaten Kerala kallas ”God’s own country”. Du kommer snart förstå varför. Miljön är vacker och människorna är så gästfria och trevliga.

Vi kör till vårt hotell som ligger på halvön Fort Cochin. Denna dag tar vi det lugnt och tittar runt lite i området. Fort Cochin har en rik historia och är känd för både nederländsk, portugisisk och brittisk koloniarkitektur. Dessutom har de ”Chinese fishing nets” som är stora nät som sänks i vattnet där konstruktionen består av bambustänger.

Middag på hotellet och en genomgång av resan samt av morgondagens paddling.

3

Dag 3: Cochin

Efter frukosten börjar paddlingen. Vi ska ut i ett grönt och frodigt kanalsystem omringat av mangroveskogar, risfält och kokospalmer. Området är en knytpunkt för vatten från Peryar River från berget och sjövatten från det Arabiska havet. Detta gör området helt speciellt och utgör ett hem för en rad olika fågel- och fiskarter.

Efter en god lunch på ett homestay längs kanalen, paddlar vi vidare till små landsbygder som ligger helt nära vattenkanten. Längs rutten kommer du att se flera ”Chinese fishing nets” där lokala fiskare jobbar för att försöka få in dagens fångst.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet på Fort Cochin och njuter av en god middag.

4

Dag 4: Chembakulam

Allepey, Kerala, India

Efter frukost skjutsas vi med bil till Alapey backwaters där vi ska paddla de kommande dagarna. Bilresan tar några timmar och på vägen får du uppleva det myllrande folklivet som Indien är så känt för.

Kajakerna har blivit transporterade fram till kanalen vi ska börja paddla från. Bagaget läggs i en följebåt och vi är klara för dagens äventyr! Kanalerna är på några ställen breda, på andra ställen smala men överallt är de omgivna av palmer. Vi paddlar förbi lugna, små landsbygder där vi ser leende barn på väg till skolan, bönder ute på risfälten och färgglada fåglar. På kanalerna möter vi kanoter huggna av trä fyllda med bananer, ananas, ris, fisk och allt annat mellan himmel och jord.

Idag tar vi en picnic-lunch längs vägen och fortsätter vidare till ett litet, mysigt, familjeägt homestay som ligger precis vid vattenkanten.

På kvällen kan vi ta en liten kvällspaddling i kajaken eller gå en promenad i området.

5

Dag 5: Pulinkunnu

Idag ska vi paddla genom de smala kanalerna i Pulinkunnu till en liten ö som heter Kavalam som förut var ett huvudkvarter för förmögna jordbruksfamiljer. De majestätiska husen, ofta gjorda av teakträd, vittnar om deras tidigare glanstid.

I området ser vi landsbygdslivet på nära håll med lokalbefolkningen som jobbar med jordbruk, fiske, uppfödning av ankor och snäcksamling. Du kan också se traditionella ”toddysamlare” som tappar palmsaft från kokospalmerna. Toddybutiker är de lokala ”barerna” och den traditionella mötesplatsen för män efter en lång dag på jobbet.

Vi paddlar vidare tills vi kommer till en gammal, vacker herrgård byggd av trä som ligger vid vattnet. Detta blir vårt hem för två nätter. Här äter vi smakrik Kuttadan-lunch. Efter lite vila paddlar vi lite till för de som vill och utforskar nya, vackra kanaler.

Senare på kvällen kan vi gå till en närliggande marknad och njuta av lugnet från en landsbygd djupt inne i ”backwaters”.

6

Dag 6: Pulinkunnu

Efter frukosten paddlar vi ut i det lugna, vackra ”backwaters”. Vi tar en paus vid en lokal tebutik eller en kryddträdgård vid vattnet. Vi äter en god picnic-lunch vid insjön Vattakayal. Efter lunch fortsätter paddlingen genom små kanaler till herrgården vi bor i.

På kvällen kan vi åka med följebåten till en gammal kyrka, St. Maria Basilica, från år 497 e. Kr. Det är en fin upplevelse att bara sitta och titta på allt kring kanalerna medan båten bara glider fram genom vattnet. Du har möjlighet att fotografera och filma om du vill det.

Middag på herrgården.

7

Dag 7: Punnamanda

Efter en god frukost paddlar vi ut i den sista etappen med kajak under denna resa. Vi njuter av den vackra miljön i ”backwaters” där flera kända resetidningar har just dessa områden på toppen av sina listor för ”must visit”.

Vi avslutar den sista natten på en vacker, historisk resort som ligger vid vattnet.

Middag på resorten.

8

Dag 8: Munnar

Efter frukost säger vi farväl till ”backwaters” och sätter kurs mot Munnar, en liten by med fantastisk utsikt på bergen i Syd-Indien. På vägen hit kör vi genom palmskogar som efter ett tag ändras till kulliga gröna teplantager och leder upp till Munnar som ligger 1600 moh. Här uppe kommer vi undan värmen i låglandet och värmen här är mer lik den vi har under en fin sommardag i Norge. Den högsta bergstoppen i Syd-Indien ligger också i närheten; Anamudi på 2695 moh.

När vi kommer fram får vi en guidning i plantagen med information om livet på teplantagen.

Middag och övernattning sker i en gammal, mysig bungalow mitt i teplantagen.

9

Dag 9

Vakna upp till en behaglig temperatur med en otrolig utsikt, svängande vägar in mot teplantagen och en fantastisk flora och fauna (?). Fågellivet här drar till sig många ornitologer från hela världen. Efter frukost åker vi till Munnar town och besöker ett te-museum där du får lära dig om hur te produceras och lite historia om denna fjällby. Efter detta kan man ta en promenad i bazaar-området eller kanske även genom plantagen. Mountain-bikes kommer också finnas tillgängliga för de som är sugna på att cykla runt på smala stigar bland klargröna kullar med utsikt över landskapet i Syd-Indien.

På kvällen slappnar vi av på hotellet och äter middag.

10

Dag 10 och 11: Mararikulam

En resa till Kerala är inte komplett om inte man besöker de spektakulära stränderna som finns här. De kommande två nätterna spenderar vi på Marari Beach där vi i stort sett får stranden för oss själva. Stränderna här sträcker sig flera mil i båda riktningar och under palmerna får du se fiskare med sina båtar som på morgonen drar upp näten efter nattens fångst.

Förutom att ta det lugnt på stranden under en palm kan du gå en promenad till närliggande landsbygder eller hyra en cykel och uppleva området i närheten på egen hand. Det är lite trafik, små byar och palmskogar man kan cykla eller gå igenom här.

11

Dag 12: Marari Beach via Kochi till flygplatsen och hemresa

Under förmiddagen/eftermiddagen (beroende på avresetid) reser vi till flygplatsen. Med dig har du minnen och upplevelser för livet. Tack för denna resa!
12

Dag 13: Ankomst till Norge.

Boka ditt äventyr idag

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

Recensioner

Skriv en recension om denna resa

Betyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.