16 dagar
Varaktighet
Februari
Månad
Sri Lanka
Plats
4
Nivå

Sri Lanka är unikt! Teplantager, höga berg, gamla städer, vilda elefanter, jungel och vackra stränder. Denna droppformade, lilla ö söder om Indien har allt!  

Vacker natur kombinerat med Sri Lankas legendariska vänlighet gör detta till ett oförglömligt resmål. Motorcykelresan ”Det bästa av Sri Lanka på MC” visar dig landets höjdpunkter som bla. det majestetiska Sigiriya Rock Fortress, Trinkomalee hamn, fjällen i Kandy, Yala National Park med sina leoparder och vackra Mirissa Beach.

DATUM 9 – 24 februari 2023
PRIS 57 900 (NOK) inkl. flyg tur och retur Sverige – Colombo, Sri Lanka

Medföljande passagerare får 5000kr i rabatt.

INKLUDERAT
Flyg t/r Sverige- Colombo, ekonomiklass, inkl. alla skatter och avgifter

Övernattning på bra hotell i dubbelrum

Helpension, frukost, lunch och middag varje dag

Körtillstånd för Sri Lanka

Snacks, te och kaffe de dagarna vi kör MC

Inträdesavgifter till sevärdheter och sightseeing

Motorcykelhyra, inkl. mekaniker och back-up bil.

All bensin

Lokal transport: Taxi, motorcykeltaxi (autorickshaw), cykeltaxi (cykelrickshaw)

Skandinavisk reseledare (om gruppen är över 6 personer. Annars engelsktalande guide)

INTE INKLUDERAT
Visum Dricks
Drycker Utgifter av personlig art
UTRUSTNING Egen hjälm, MC-utrustning och regnkläder. Läs mer i Praktisk information

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

1

Avresa från Sverige

Avresa från Sverige.
2

Negombo

Ankomst Colombo, Sri Lanka. Vi blir körda till Negombo, en vacker stad på Sri Lankas västkust. Här njuter vi av en härlig dag vid havet.
3

Habarana

Efter frukosten går vi igenom programmet för resan innan vi sätter oss på motorcyklarna. Sedan kör vi på fina vägar in mot landet tills vi kommer till Habarana. Här rider vi på elefant i djungeln, en exotisk upplevelse! Sen åker vi mot Negombo Fish market och den holländska fästningen. Sedan åker vi vidare till den fantastiska klippformationen och fortet, Sigiriya rock fortress. Vi kör också till grottemplet i Dambulla.

Övernattning på hotell.

4

Trincomalee

Idag väntar en resa på motorcyklarna till Trincomalee, känt som väldens djupaste naturhamn. Den ligger på östkusten, och vägen hit går genom både djungel och öppna landskap där vi kommer att få se vilda elefanter, gäss, påfåglar och ödlor. Efter att vi har kört ca 150 km stannar vi i utkanten av Trinco för att se de berömda, varma källorna i Kinniyar. Efter uppfriskningen tar vi cyklarna och kör till det vackra strandhotellet i Nilaweli där vi åker en rolig båttur ut till ön Pigeon. På kvällen tar vi det lugnt vid havet.
5

Passikuddah & Kalkudah Beach

På morgonen, efter frukosten, kör vi motorcyklarna på en liten färja som tar oss från Trinco till Mutus, en kryssning över den berömda hamnen. Vi seglar i ett vackert område, och vid Passikuddah & Kulkudah Beach tar vi ett bad i det sköna, fina, tropiska havet. Det finns ingen risk för att frysa – temperaturen håller ca 30 grader C. När skymningen kommer kommer vi fram till de historiska Polonnaruwa, en plats för det andra kungadömet på Sri Lanka. Här ska vi också tillbringa natten.
6

Dambana

Efter frukosten kör vi upp cyklarna till kung Parakramabahu den stores citadell. Vi kommer att se flera historiska platser denna morgon, även den vackra graven av buddhastatyn av Gal Vihara. Så småningom lämnar vi denna antika stad och kör söderut mot Dambana, hemmet till Sri Lankas urfolk ”Veddah-folket”. Från att solen går ner får vi uppleva traditionell Veddah-dans, god mat och dryck innan vi drar till hotellet och sover.
7

Knucklesberget och Rangala

Detta kommer bli en spännande dag! Vi kommer få en oförglömlig off-road-resa i djungeln genom Knucklesbergen till den lilla landsbygden Rangala. Vi kommer att bo i Kandy. Efter vi ätit lunch sätter vi oss på cyklarna igen och kör off-road till teplantagen. Placerat högt upp i Knucklesberget är denna plantage en av de som är mest öde på Sri Lanka. Resan är kort men något krävande, men du kommer att bli belönad med fantastisk utsikt och en intressant guidning genom teplantagen. Denna natt slappnar vi av på vackra Corbet’s Gap hotell.
8

Corbet's Gap och Tanntemplet

Idag är det djungelkörning som gäller! Områden av öde, svängiga vägar genom frodiga dalar och ett nytt äventyr bakom varje sväng! Efter vi lämnat Corbet’s Gap kör vi av huvudvägen och in i områden knappt några turister har sett. När vi klättrar högre och högre med motorcyklarna, kör vi in i djup bergsdjungel som gör motorcykelkörningen till ett äventyr du aldrig kommer att glömma.

På kvällen besöker vi Tanntemplet och njuter av en traditionell dansshow från folket i området.

9

Sri Lankas högland

Efter frukosten sätter vi oss på cyklarna och kör på små, härliga MC-vägar mot den långa uppförsbacken mot Nuwara Eliya, nära toppen av Sri Lankas högsta mark. Vi kör på små sandvägar genom teplantager, förbi små tefabriker med fantastisk utsikt över forsar och berg. Efter vi passerat den högsta punkten på etappen, Nuwara Eliya, kör vi ner igen till Haputale. Denna stad är unik på Sri Lanka då den ligger på en fjälltopp med panoramautsikt mot öst, syd och väst. Vi tillbringar natten här i Haputale.
10

Kataragama nationalpark

Från Haputale snirklar sig vägen ner bergen och in på de sydliga slättarna som leder mot kusten till det Indiska havet. På vägen besöker vi ett vattenfall innan vi fortsätter till några historiska urskärningar i Buduruwagala, djupt inne i djungeln. Sedan kör vi vidare, på några nya fina vägar som går österut mot Kataragama, genom en nationalpark med bland annat elefanter. Vi sover över i Tissamaharama.
11

Sri Lankas vackraste kustlinje

Vi lägger nu djungeln bakom oss och blickar fram mot den långa kustlinjen på sydliga Sri Lanka, och den vackra kuststaden Mirissa. Resan dit tar oss förbi Sri Lankas nyaste hamnanläggningar och Tangalle, en plats många utländska turister älskar. Vår destination, Merissa, ligger på Sri Lankas vackraste kustlinje. Här ska vi slappna av i två nätter! Stranden vi ligger på är en av de bästa platserna att se solnedgången från på Sri Lanka. Vad kan vara bättre än att njuta på stranden medan solen sakta går ner i havet?
12

Ledig dag

Idag är det en vilodag. De som är intresserade kan dock få åka på valsafari. Merissa är nämligen en utgångspunkt för dessa resor. Om man vill ta motorcykeln någonstans, ligger inte den historiska staden Galle långt bort. Där finns det enorma holländska fortet. På vägen ser man lite av det Sri Lanka är känt för: fiskare som sitter på stockar ute i havet och fiskar.
13

Kuruwita Ratnapura

Idag ska vi köra till Kuruwita Patnapura, ädelstensbyn. Här finns det bland annat ett vattenfall som har formen av ett fikonträd och har därifrån fått sitt namn. Medan du njuter av utsikten av vattenfallet, kan du sippa på en kopp te från hotellbalkongen.
14

Negomba

Efter frukosten förbereder vi oss för den sista kördagen på resan. Dagens höjdpunkter är bland annat körning genom gummi-, ananas- och kryddplantager. När vi är framme i Negomba lämnar vi cyklarna och drar till vårt strandhotell.
15

Slappa på stranden eller shoppa

Idag kan du antingen bara slappa på stranden eller shoppa lite i Negombo. På kvällen har vi en avskedsmiddag innan vi blir körda till flygplatsen med minnen för livet!
16

Ankomst Sverige

Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

Kör motorcykel på en strand på Sri Lanka
Kör motorcykel på en strand på Sri Lanka

Recensioner

4.00 baserat på 0 recensioner
mars 2, 2017

Vakker natur, spennende veier, ville elefanter, verdens beste guide, nydelige sandstrender, skabbete hunder, tuk-tuker.

Skriv en recension om denna resa

Visa recensioner på alla språk (1)

Betyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.