15 dagar
Varaktighet
Oktober
Månad
Norra Indien
Plats
3
Nivå

Varje oktober när regn och höststormar härjar här i Skandinavien drar vi söderut till den vackra delstaten Uttarakhand i Indien. 

Uttarakhand ligger i Himalaya, högt upp mot Nepal och Tibet. Här är det sol och värme och en fantastisk utsikt mot snöklädda bergstoppar på 7-8000 m. Det är en njutning att köra motorcykel här. Från sadeln ser vi vita bergstoppar, gröna trappkullar, brusande floder och en enorm blomsterprakt. Från frisk bergsluft över bergstopparna kör vi genom små, mysiga landsbygder där det luktar mat, kogödsel och rökelse. Vinkande skolbarn möter oss på flera platser där vi kör och de ler från öra till öra. Vänligheten och värmen från indier känner vi av från vart vi än är.

DATUM1 – 17 oktober 2020

7 – 23 oktober 2021

PRIS 51 900 SEK.  Passagerare får 5000kr i rabatt.
INKLUDERAT
Flyg tur/retur Sverige – Delhi, ekonomiklass, inkl. alla skatter och avgifter

Övernattning på bra hotell i dubbelrum och två nätter i komfortabelt tält

Helpension, frukost, lunch och middag varje dag

Snacks, te och kaffe de dagarna vi kör MC

Rafting på Ganges

Inträdesavgifter till sevärdheter och sightseeing

Motorcykel: Royal Enfield Bullet 500, inkl. mekaniker och följebil

All bensin

Nattåg tur/retur Delhi – Himalaya

Lokal transport: Taxi, motorcykeltaxi (autorickshaw), sykkeltaxi (cykelrickshaw)

Norska reseledare

INTE INKLUDERAT
VisumDricks
DryckerUtgifter av personlig art
UTRUSTNINGEgen hjälm, mc-utrustning och regnkläder. Läs mer i Praktisk information

Läs mer om resan i dag för dag programmet

Läs mer om resan i dag för dag programmet


Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

1

Avresa från Sverige

Avresa från Sverige.
2

Delhi. Sightseeing. Tåg til Corbett.

Vi anländer till Delhi tidigt på morgonen och sover några timmar innan vi äter en sen frukost. Dagen spenderas att se oss omkring i Karol Bagh och i området där hotellet ligger som är Delhis MC-centrum. Senare på dagen ser vi oss runt på andra platser i staden innan vi tar nattåget till Pamnagar och Corbett National Park som ligger i foten av Himalaya.
3

Körning runt i nationalparken

Vi kommer fram till hotellet vid nationalparken tidigt på morgonen. Här står våra Enfielders och väntar. Efter frukosten tar vi en liten provtur. På eftermiddagen drar vi ut på en elefantsafari i de fina omgivningarna.
4

Corbett - Pangot (70 km)

Tidigt på morgonen åker vi ut på jeepsafari. Kanske får vi syn på en tiger? Efter frukosten börjar vår motorcykelresa på allvar. Den första etappen går till fjällandsbygden Nainital innan vi kör vidare till Jungle Lore Birding Lodge i Pangot. Området bjuder på exotisk natur och djurliv med bland annat leoparder, apor och över 150 olika fågelarter.
5

Pangot till Shitlakhet (70 km)

Efter en tidig frukost reser vi vidare. Vi kör på smala, svängiga vägar i orörd natur. I Nainital tar vi en kopp te vid den vackra insjön i staden. Här hittar man också världens högsta belägna segelklubb. Färden fortsätter uppöver i höjden och mot slutet av dagen kör vi på smala, spännande vägar där man inte kan tro att det bor någon. Plötsligt svänger vi framför ett mysigt hotell med en enorm utsikt. Vi njuter av eftermiddagen och kvällen här.
6

Shitlakhet till Binsar (60 km)

Idag går färden genom trappkullarna och svängiga vägar till Binsar. Binsar Wildlife Sanctuary är ett vackert, tyst och vilt resmål i Himalaya som blev etablerat år 1998 och som täcker ett område på 45,59 km2. Det är ett hem för ett stort urval av flora och fauna. Omgivet av tät skog på alla kanter kan vi från Zero Point se den fantastiska utsikten av Himalayas toppar, som till exempel Kedarnath, Shivling, Trishul och Nanda Devi.
7

Binsar till Kausani (65 km)

Vi stannar och tittar på några tempel från tiden då Baijnath var huvudstad för Katyuri-dynastin. Resterna från denna storhetstid ligger vid sandbanken i Gomti River i form av en tempelgrupp. Dessa tempel är kända för sina stenstöd av hinduguden Parvati. Kausani ligger på 1890 m ö.h. omgiven av snötäckta toppar och där Nada Devi med sina 7817 m ö.h. är Indiens näst högsta berg. Det är få städer som kan jämföras med skönheten i Kausani – en vacker bergsby som är känd för sin skönhet med panoramautsikt över Himalaya. Mahatma Gandhi kallade denna plats för ”The Switzerland of India”.
8

Avslappning i Kausani

Idag har vi en dag att slappna av och ta det lugnt. Vi drar och kollar på en tefabrik och ser hur te framställs. Vi kan shoppa lite i landsbygden, eller slappa och ta det lugnt på det mysiga hotellet som har en fantastisk utsikt.
9

Kausani - Chopta (190 km)

Idag är det en tidig start på dagen. En lång och fantastisk dag ligger framför oss! Vi kör från Kausani och ner till Baijnath mot Tharali genom trappkullar och pinjeskogar. Från Tharali följer vi en smal väg upp i berget och ner till Nandraprayag. Sedan följer vi floden Alaknada som slungar oss ännu djupare in i Himalaya. Från Gopeshwar kör vi på smala vägar sprängda in i berget med fantastisk utsikt. Vidare in i tät djungel innan vi kommer fram till dagens övernattningsställe; ett camp i idylliska omgivningar.
10

Bergsbestigning till Chandrasila. (10 km MC-kjøring)

Idag äter vi en tidigt frukost medan det fortfarande är mörkt ute och kör vidare på våra Enfielders några kilometer in mot dalen. I den lilla landsbyn Chopta åker vi vidare uppåt i berget medan vi ser en fantastiskt soluppgång över Himalayas berg. Vi ska upp på Chandrashila som är en bergstopp på 4090 m ö.h. På vägen går vi förbi Tungnath tempel som är världens hösta belägna Shivatempel och ett mål för många hindupilgrimer. Efter att vi beundrat en fantastisk panoramautsikt över Himalayakedjan går vi tillbaka till cyklarna och slappar resten av eftermiddagen och kvällen runt campet.
11

Chopta - Sari (30 km)

Efter frukosten kör vi till den lilla landsbygden Sari där vi parkerar våra Enfielders och går upp till bergsvattnet Devriyathal som ligger omgiven av skog och som har utsikt över snöklädda toppar på över 7000 meter. Här äter vi på kvällen vid vattnet. Det är en speciell upplevelse att övernatta i tält här i Himalayas vildmark!
12

Devriyathal - Pauri (132 km)

Vi kollar på soluppgången och äter frukost vid vattnet innan vi går ner till Sari och kör på härliga MC vägar längs floden Mandakini till Rudrapraya och vidare till landsbygden Pauri. Där har vi eftermiddagen ledig och vi kan njuta av utsikten av enorma Himalaya från hammocken i trädgården.
13

Pauri - Shivpuri/Rishikesh (100 km)

Efter frukosten kör vi från Pauri och denna dag är det en relativt kort resa. Framme vid Himalayan River Camp i Shivpuri, några kilometer över Risikesh, slår vi läger på en vit, stor sandbank vid Ganges där vi slappar, badar och njuter av strandlivet vid Mother Ganges. På kvällen kör vi till Rishikesh som är känd som ”världens yoga-huvudstad”. Från den tiden kom the Beatles hit på 60-talet för att finna sin guru. Medan mekanikerna passar våra Enfielders går vi en promenad i denna mycket speciella stad där två broar korsar floden. Ovanför hängbron Lakshaman Jhula ser vi 13 etager av det stora templet till Swarg Niwas och Shri Trayanbakshwar. När vi går över bron får vi sällskap av apor som är ute efter mat från pilgrimer och turister. Kvällen njuts runt elden på stranden vid Ganges.
14

Rafting, sightseeing i Rishikesh och buss till Delhi

Efter en god frukostbuffé under stora parasoller kommer en av resans höjdpunkter; rafting på Ganges! Vi börjar lite enklare innan vi avancerar till lite mer krävande när vi har fått in tekniken. Säkerheten tas om hand av erfarna nepalska raftinginstruktörer som känner floden och sätter säkerheten först. De som önskar kan också få möjligheten att prova flodkajak och bodyrafting. Vattnet är skönt och varmt. Efter lunch och lite avslappning kör vi buss mot Delhi. Att se myllret av människor, kossor, cyklar och annat längs vägen är en upplevelse i sig själv. Vi anländer till Delhi sent på kvällen och checkar in på ett hotell centralt i staden.
15

Ledig dag i Delhi

Idag kan du göra vad du vill. Slappa vid poolen, shoppa vid Delhis marknader. Se dig omkring i denna miljonstad, eller dra tillbaka till motorcykelområdet Karol Bagh. På kvällen äter vi en god avslutningsmiddag tillsammans.
16

Avresa till Sverige

På natten/tidig morgon åker vi ut till flygplatsen för hemresa till Sverige.
Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

 

Les mer om turen i dag for dag programmet ➜Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Se det bästa av Himalaya på motorcykel

Recensioner

Visa recensioner på alla språk (5)

Bente Sviund
oktober 2, 2016

Meget godt organisert! Flotte reiseledere som ble en del av gruppa! Hver dag ga større opplevelser enn forventet; og jeg hadde høye forventninger! Man vet nesten ikke hvor man skal begynne å fortelle når venner og familie spør etter hjemkomst. Spektakulær natur! Blitt en bedre MC-sjåfør!

Jørn Lang-Ree
januari 1, 2017

Skal du ha kun en voksenferie i livet, så ta denne!

Gunnar Engelsastro
januari 7, 2017

Dette var en storslagen opplevelse fra ende til annen. Alt var så godt organisert og tilrettelagt. Ekstra flott at turen var så variert. Lederne, Ulf og Willy, kan ikke fullroses nok.

Heidi Martinussen
oktober 27, 2017

Nøl ikke, dette er et eventyr for livet

Profilbild
augusti 6, 2018

Kjørte denne turen i 2017 og er helt betatt. Vil definitivt reise på flere turer med Indian Adventures, og kjører gjerne denne på nytt! Her er det herlig kjøring, fantastiske naturopplevelser og India som bare India kan være 🙂

Skriv en recension om denna resa

Betyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.