15 dagar
Varaktighet
Okt-Nov
Månad
Nepal
Plats
4
Nivå

Följ med och kör motorcykel i exotiska Nepal och se världens högsta berg, Mount Everest, från flera olika utsiktspunkter.

Våra reseledare Jim och Åshild Lindquist har bott i ett halvår i Nepal. Under denna tid har de kört en Enfield kors och tvärs över landet och utforskat det. De har nu gjort en motorcykelresa som ger dig det bästa av Nepal där du kör motorcykel så nära upp till Mount Everest som möjligt. Detta är en resa för dig som önskar härlig motorcykelkörning kombinerat med världens högsta berg, djungel, safari och möte med människor i ett nytt land.

DATUM 19. oktober – 1. november 2024
PRIS  59 900 kr inkl. flyg
INKLUDERAT
Flyg Sverige – Kathmandu tur/retur

Övernattning på bra hotell i delat dubbelrum

Helpension; frukost, lunch och middag

Snacks, te och kaffe när vi kör MC

Inträdesavgifter till sevärdheter och sightseeing

Royal Enfield 500 Bullet, inkl. mekaniker och följebil

All bensin

Lokal transport

Norska reseledare

INTE INKLUDERAT
Visum Dricks
Drycker Utgifter av personlig art
UTRUSTNING Egen hjälm, MC-utrustning och regnkläder. Lär mer i Praktisk information

Läs mer om resan i dag för dag programmet

Läs mer om resan i dag för dag programmet

Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig Kontakt oss

1

Avresa Sverige

2

Ankomst Kathmandu i Nepal

Vi landar på flygplatsen i Kathmandu. Vi besöker Patan Durban square som är på UNESCOs världsarvlista och Boudhanaths stupa som är en av världens största stupor och ligger längs den gamla handelsvägen till Tibet. På kvällen är det middag med nepalsk afton. På motorsykkel i Nepal
3

Kathmandu – Manthali 130km

Nu börjar MC äventyret. Första stoppet är en liten stad som heter Dhulikel där reseledarna Åshild och Jim bodde och jobbade år 2015-2016. Härifrån blir trafiken lugnare och vägen är otroligt svängig genom gårdarna längs Sunkosifloden. Vi övernattar på ett hotell i den lilla byn Manthali.
4

Manthali – Okhaldhunga 120 km

Vi kör österut. Vägen har varierad standard från fina vägar som är byggda med japansk ingenjörsvetskap, till vägar som knappt kan kallas för vägar. Sista delen tar oss upp för serpentinsvängar och upp längs med toppen av en bergsrygg till Okhaldhunga där det är ett norsk läkarpar som har byggt ett sjukhus. En spännande dag med fin utsikt och härliga MC-vägar.
5

Okhaldonga – Phatale (Everest view) 30 km – Kimti 165 km Totalt 195 km

Vi går upp tidigt medan det fortfarande är mörkt. Vi möter soluppgången då vi kör till Patale. Här går vi upp för ett berg med en fin utsikt över hela sträckan med 8000 meters toppar med bland annat Mt. Everest. Om vi har tur med sikten ser vi världens högsta bergskedja rakt framför oss. När vi har njutit klart av utsikten promenerar vi ner till landsbygden och äter frukost i Patale bazar. Därifrån kör vi tillbaka till Manthali och vidare till det norskbyggda kraftverket i Kimti där vi övernattar vid floden. Mount Everest på MC
6

Kimti – Charikot 40 km– Dhulikel 104 km Totalt 144km (Bathedanda homestay)

Vi startar tidigt. Vägen tar oss upp genom tallskogen på smala, svängiga vägar med utsikt över Gauri Sankar på 7154 meter över havet. Vi kör genom Charikot och har fin utsikt när vi kör längs bergskedjan på 2000 m ö.h. Vi övernattar i Bathedanda homestay som drivs av Fulmaya Thamang som är en kvinna med en spännande historia.
7

Dhulikel – Namobudha – Panaothi – Nagarkot (Club Himalaya) (Everest view) 50 km

Efter frukost med soluppgång över Himalaya ser vi oss runt hur det ser ut i områdena ikring oss där många fortfarande bor i plåtskjul efter jordskrevet 2015. Vi utforskar lite i den lilla byn Dhulikel där reseledarna bodde år 2015-2016. Därifrån kör vi på smala grusvägar till det stora buddhistiska templet Namabudha och besöker templet. Sedan kör vi vidare på grusvägen genom djungeln till Panaothi och till marknaden där vi äter lite snacks. En spännande dag fortsätter på svängiga vägar till vår nästa Everest view point och till det fina hotellet Club Himalaya i Nagarkot.
8

Nagarkot – Dhading (kaffeplantage) 120 km

En lugn morgon på hotellet innan vi kör genom Kathmandu på krokiga vägar längs Trisulifloden. Vi kör av huvudvägen och kör mot Dhading innan vi startar en spännande klättring genom små landsbygder på liten grusväg. Här får vi testa på våra off-road färdigheter. Målet är den vackra kaffeplantagen på toppen av berget. Här får vi se kaffeproduktion och smaka på kaffe av den främsta Himalaya-kvalitén medan vi njuter av utsikten av bland annat Manaslu på 8163 m ö.h. Här bor vi i små stugor och får serverad lokal mat i det fria.
9

Dhading (Country paradise resort) Möjlighet för guidad vandringstur eller off-road tur

Detta är en vilodag där man kan välja att bara njuta av stället och utsikten, eller gå en promenad runt bergen och besöka en liten landsby. Eller varför inte leka lite med motorcykeln på grusvägarna i bergen.
10

Dhading – Chitwan (Green Park Chitwan) 127 km

Vi sätter oss på våra Enfielders och kör nedför berget igen på de svängiga vägarna och fortsätter till Chitwan National Park som är den äldsta nationalparken i Nepal. Hela 932 km2 med djungel och floder. Ett paradis för vilda djur. Vi checkar in på ett fint hotell som ligger precis vid stängslet till parken. Här njuter vi av poolen och ser elefanter som strosar förbi.
11

Chitwan national park med möjlighet för paddling, elefantsimning, jeepsafari

 Vi har hela dagen på parken. Det finns många möjligheter för aktiviteter som att paddla kanot, se krokodiler, elefanter som simmar, eller åka jeep och se elefantsafari i djungeln. Annars kan man bara njuta av dagen vid poolen och strosa runt.
12

Chitwan – Tansen – Pokhara 310 km

Idag är vi ute på fina, svängiga asfaltvägar. Vi äter lunch i staden Tansen som har de brantaste vägarna du kan tänka dig och smala, mysiga gator. Därefter stiger vägen upp till Phokara där vi ser Annapurnas massiva 8000 meters toppar med bland annat det karaktärsfulla berget Fish tail. Vi bor på havssidan med många små butiker och bra restauranger.
13

Pokhara (Tempel tree) med möjlighet för paragliding

Pokhara är en trevlig stad som ligger vid stranden Phewa lake. Vi bor på ett fint hotell med pool som har gångavstånd till butiker, museum, pubar och annat. Phokara är känt för paragliding och det finns möjlighet att se bergen och sjön ur fågelperspektiv. Det är en fantastisk upplevelse.
14

Pokhara – Kathmandu 204 km

Efter en god frokost på hotellet är det dags för den sista kördagen. Vi har nu blivit vana med körningen i Nepal och är därför klara för trafiken på huvudvägen mellan Pokhara och Kathmandu som ibland kan vara väldigt trafikerad. Vägen erbjuder fantastisk utsikt över trappkullarnas floder som är över oss och Trisulifloden som är under oss. Kvällen spenderas med att promenera i turist-distriktet Thamel i Kathmandu. Här finns det mycket roligt att se och köpa. Kvällen avslutas med en festmiddag.
15

Kathmandu – Sverige

Dags för hemresa. Med minnen och minneskortet fullt med bilder tackar vi Nepal och flyger hem. Vi tänker – hur ska vi berätta om denna resa? Nepal måste bara upplevas!
Boka ditt äventyr nu

Vi vill gärna prata motorcykelresor med dig!

Mt. Everest view tour på MC

Recensioner

Skriv en recension om denna resa

Betyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.